По време на визитата си в Уелс  Принц Уилям разказа

...
По време на визитата си в Уелс  Принц Уилям разказа
Коментари Харесай

Принц Уилям разказа какви книжки чете на децата си

По време на визитата си в Уелс  Принц Уилям описа за своите деца. Най-любопитното бе, че наследникът на английския трон, показа какви книжки чете на Джордж, Шарлот и Луи.

Двамата с Кейт Мидълтън посетиха сладкарница, където видяха книгата „ Патилата на метлата “ на Джулия Доналдсън. Това провокира реакцията на Уилям:

„ Винаги чета тази брошура на моите деца “, сподели Уилям, представен от Mirror.

При предходна среща с писателката Джулия Доналдсън, която е удостоена с Ордена на Британската империя за заслуги в региона на литературата и е притежател на премията за детска литература „ Children’s Laureate “ за 2011-2013 година, той ѝ сподели:

„ Разбира те ли какъв брой родители, които поставят децата си да спят, сте избавили? “

" Патилата на метлата "  е преведена на 22 езика и е притежател на шест пртестижни литературни награди. Едноименният анимационен филм е номиниран за " Оскар " през 2014 година Авторите Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър са основатели на многочислени книжки за деца, най-известната от които е " Грузулак " (на български език от " Жанет 45 " ), продала над 11 милиона екземпляра от написването си до през днешния ден.

За българските читатели преводът е на Мария Донева - поетеса, създател на някои от най-прекрасните римувани стихове на български език от последните две десетилетия.

И, в случай че сте не запомнили историята за една вълшебна метла, добродушна магьосница и цялостен куп животни, дано ви напомним:

Живееше магьосница
блага и кротка.
Тя имаше пухкава
питомна котка
на черни райета,
с очи ококорени.

И шапка,
която стърчеше нагоре.
И котката мъркаше
мощно, предостатъчно,
и рижата магьосница
хвъркаше волно,
метлата щом литнеше
в полет благополучен
по-бърза даже
и от вятъра див...

Други заглавия на Джулия Доналдс, които може да намерите у нас, са: „ Детето на Грузулака “, „ Разбойникът плъх “, „ Сръчко “, „ Къде е мама? “

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР